10 νέα αγαπημένα στέκια στην Αθήνα

Καινούργια μέρη για φαγητό, γλυκό, ποτό και ψώνια στην Αθήνα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο μικροζυθοποιείο – taproom που είναι λόγος να ανέβεις στην Ηλιούπολη

Σε ένα παλιό σιδεράδικο της Ηλιούπολης βρήκε στέγη το μικροζυθοποιείο που σερβίρει φρέσκια μπίρα λίγα μόνο μέτρα από το σημείο όπου παράγεται. Η τζαμαρία πίσω από το μπαρ είναι το μόνο που χωρίζει τις μεγάλες δεξαμενές από τους θαμώνες, ενώ η ομάδα της Paragon ενημερώνει για το line up της ημέρας: τη δική τους, crispy american ipa που έχουν βαφτίσει «Άρρηκτο», μια ισορροπημένη καπνιστή stout από τη Ζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι, μια λεμονάτη belgian saison και τουλάχιστον επτά ακόμα craft μπίρες που εναλλάσσονται συνεχώς. Ο Γιάννης Ψιμούλης, που ξεκίνησε ως home brewer και τελικά παράτησε τη δουλειά του για να αφιερωθεί στη ζυθοποιία, μαζί με τη σύζυγό του Ελευθερία Παπαδάκη και τον αδερφό της Τάσο Παπαδάκη είναι οι άνθρωποι πίσω από το πρότζεκτ και είναι πάντα πρόθυμοι να καθοδηγήσουν και να προτείνουν νέες γεύσεις. Οι ξεναγήσεις στον χώρο παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγο καιρό.

Paragon Brewery & Taproom, Λεμεσού 3, Ηλιούπολη, Τ/ 6981-947.030

Ένα καφέ – βιβλιοπωλείο για χαλάρωση

Ένα ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που λειτουργεί ταυτόχρονα ως καφέ και μπαρ έχει γίνει αγαπημένο μας στέκι για χαλαρή έξοδο και, από μόνο του, λόγος που θέλουμε να πηγαίνουμε στη Καλλιθέα. Ο Δημήτρης Ανανιάδης, αφού εργάστηκε για χρόνια σε εκδοτικούς οίκους ως επιμελητής και μεταφραστής, αποφάσισε μαζί με τη σύντροφό του Εύη Γεροκώστα να στήσουν στη γειτονιά τους έναν ζεστό χώρο όπου όλοι θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο. Ιδανικό για όσους θέλουν να φέρουν το λάπτοπ τους και να δουλέψουν, να μελετήσουν ή να χαζέψουν κλασικές και νέες εκδόσεις, το Zatopek, προσφέρει επίσης προσεγμένα ροφήματα και σνακ: από βιολογικό τσάι και ελληνικά κρασιά μέχρι σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, μορταδέλα Δράμας και γαλλικό κατσικίσιο τυρί. Ανάμεσα στα βιβλία, τα φυτά και τα mix and match έπιπλα θα βρείτε σίγουρα τη γωνιά σας.

Zatopek, Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα. Τ/ 211-73.51.013

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT