Το Νο1 φαγητό της Αποκριάς: 18 συνταγές για μακαρόνια

Το Νο1 φαγητό της Αποκριάς: 18 συνταγές για μακαρόνια

Ξέρατε ότι το Νο1 φαγητό της Αποκριάς είναι τα μακαρόνια; Τώρα το μάθατε! Ελάτε να τηρήσουμε το έθιμο της αποκριάτικης μακαρονοφαγίας κάνοντας την αρχή με 18 απίθανες συνταγές

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Απόκριες δεν είναι μόνο καρναβάλι και ξεφάντωμα, χορός και τραγούδι, κρασί και άκρατη κρεατοφαγία. Όμως αυτές οι γιορτινές εκδηλώσεις διονυσιακού χαρακτήρα είναι οι πιο θορυβώδεις και χαρούμενες, γι΄αυτό και στο μυαλό μας επικρατούν όταν σκεφτόμαστε τις Απόκριες. Άλλωστε έχουν ρίζες βαθιές μέσα στους αιώνες: τον απόηχό τους βρίσκουμε στις αρχαίες γονιμικές τελετές που γίνονταν με σκοπό να «ξυπνήσουν» τη φύση και να προκαλέσουν την καρποφορία και αναγέννησή της. Αυτό που συχνά μας διαφεύγει είναι ότι η Αποκριά είναι και μια περίοδος προετοιμασίας των πιστών πριν την έναρξη της Σαρακοστής. Η προετοιμασία αυτή -που ξεκινά όταν ανοίγει το Τριώδιο- είναι και διατροφική, με συγκεκριμένους μάλιστα κανόνες.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή