Στην ιστορία της ανθρωπότητας το μαγείρεμα του καθημερινού φαγητού ήταν πάντα δουλειά των γυναικών. Ο ρόλος της γυναίκας στη σπιτική κουζίνα υπήρξε πρωταγωνιστικός και καθοριστικός. Αντίθετα, η επαγγελματική κουζίνα και η haute cuisine (υψηλή κουζίνα) ήταν και εξακολουθεί να είναι ανδρική υπόθεση, με αποτέλεσμα η διαφορετική αντιμετώπιση των γυναικών σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο status να αποτελεί κανόνα και όχι εξαίρεση. Ακόμη και σήμερα στην επαγγελματική μαγειρική οι γυναίκες είναι αόρατες. Ελάχιστες κατέχουν ηγετική θέση. Οι περισσότερες εργάζονται ανώνυμα στα μετόπισθεν, σε αντίθεση με τους άνδρες σεφ που κυριαρχούν στη δημόσια σκηνή ως celebrities και δημιουργικές ευφυΐες.
Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr