Δύο Ουκρανές της Αθήνας μας μιλούν για την κουζίνα της χώρας τους

Δύο Ουκρανές της Αθήνας μας μιλούν για την κουζίνα της χώρας τους

Με τραγική αφορμή των πόλεμο στη χώρα τους, δύο Ουκρανές ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους και μοιράζονται αναμνήσεις από τις αχνιστές κουζίνες της πατρίδας τους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Λέσια μπαινοβγαίνει ασταμάτητα και σβέλτα στο μικρό κουζινάκι του café bistrot της, δίνει οδηγίες στην κόρη της Ολένα, απαντάει στο κινητό της που χτυπά ασταμάτητα και υποδέχεται τους θαμώνες που σχεδόν πέφτουν στην αγκαλιά της σαν να επισκέπτονται καλή φίλη. Ξέρει τους πάντες με το μικρό τους όνομα, ρωτάει τα νέα τους, έχει έναν καλό λόγο για όλους. Ανάμεσά τους κομικάδες, ηθοποιοί, μουσικοί. Το bistrot της Λέσια Σλομποντιάν, στην καρδιά των Εξαρχείων, είναι το στέκι τους, έρχονται για τον πρώτο καφέ της ημέρας, για ένα σπιτικό πρωινό, βγάζουν χαρτιά και σημειώσεις, γράφουν στο λάπτοπ. Οι πελάτες της είναι πρώτα απ’ όλα φίλοι. Οι ηθοποιοί Μάνια Παπαδημητρίου και Αγαπητός Μανδαλιός που έρχονται εδώ σχεδόν μετά από κάθε παράσταση, η Ματούλα Ζαμάνη με την οποία τη συνδέει στενή φιλία πολλών χρόνων, μουσικοί, καλλιτέχνες, όλοι την έχουν στην καρδιά τους και όχι μόνο για τις ωραίες γεύσεις που τους ετοιμάζει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή