Δημοφιλέστατο και πεντανόστιμο μαλάκιο που στα καλύτερά του είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Το χρώμα του είναι ωχρό έως λευκοκίτρινο, με πυκνές ερυθρόφαιες κηλίδες. Aν το κρέας κάτω από την πέτσα (που φεύγει εύκολα με το νύχι) είναι λευκό, τότε το καλαμάρι είναι φρεσκότατο. Aν είναι ροζέ, είναι 2 – 3 ημερών. Aν είναι πιο κόκκινο, μην το αγοράσετε. Στην αγορά θα βρούμε και θράψαλα, τα οποία είναι σκληρότερα και λίγο πιο άνοστα από τα καλαμάρια.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr