Καλαμάρι: 17 συνταγές για το απόλυτο θαλασσινό της νηστείας

Καλαμάρι: 17 συνταγές για το απόλυτο θαλασσινό της νηστείας

Τα καλαμάρια είναι τώρα στα καλύτερά τους! Τηγανητά, μαγειρευτά, γεμιστά, σε γιουβέτσι, με χόρτα… 17 λαχταριστές συνταγές για να χαρείτε τη νοστιμιά τους.

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημοφιλέστατο και πεντανόστιμο μαλάκιο που στα καλύτερά του είναι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Το χρώμα του είναι ωχρό έως λευκοκίτρινο, με πυκνές ερυθρόφαιες κηλίδες. Aν το κρέας κάτω από την πέτσα (που φεύγει εύκολα με το νύχι) είναι λευκό, τότε το καλαμάρι είναι φρεσκότατο. Aν είναι ροζέ, είναι 2 – 3 ημερών. Aν είναι πιο κόκκινο, μην το αγοράσετε. Στην αγορά θα βρούμε και θράψαλα, τα οποία είναι σκληρότερα και λίγο πιο άνοστα από τα καλαμάρια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή