Ο Κορυδαλλός τρώει σουβλάκια με μυστική σάλτσα από το 1970

Ο Κορυδαλλός τρώει σουβλάκια με μυστική σάλτσα από το 1970

Μικρό αλλά με γευστικές αναζητήσεις, το σουβλατζίδικο του Παναγιώτη στον Κορυδαλλό έχει να διηγηθεί μια νόστιμη ιστορία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σουβλατζίδικο του Παναγιώτη, ένα μικρό μαγαζί που δύσκολα τραβάει την προσοχή, βρίσκεται στα σύνορα Κορυδαλλού-Νίκαιας, στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, λίγο πιο πάνω από το γήπεδο της Προοδευτικής. Απλό το εξωτερικό του -λίγα τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο κλειστά με τζαμαρία-, ακόμα πιο λιτό το εσωτερικό, που αστράφτει από καθαριότητα. Όσο μικρό και διακριτικό είναι όμως, τόσο μεγάλη είναι η ιστορία του, που ξεκίνησε 52 χρόνια πριν, όπως αποκαλύπτει η πινακίδα του: «Παναγιώτης 1970».

Ελληνογαλλική συμμαχία 

Ο Παναγιώτης Λαυκιώτης, ήρθε στην Αθήνα από ένα χωριό της ορεινής Κορινθίας λίγο πριν τα τέλη του ‘60. Τότε γνώρισε και τη Γαλλίδα σύζυγό του, η οποία έκανε διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τις φίλες της. Ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, αποφάσισαν να παντρευτούν, η νεαρή Γαλλίδα εγκατέλειψε την πατρίδα της και ήρθε να μείνει μόνιμα στην Αθήνα. Στην αρχή τα έβγαζαν πέρα δύσκολα. Ο Παναγιώτης δούλευε σε διάφορα σουβλατζίδικα της περιοχής για να συντηρήσει την οικογένειά του, και όταν σιγά-σιγά έμαθε τη δουλειά άνοιξαν μαζί το δικό τους μαγαζί. Ήταν το 1970 και μέχρι σήμερα το σουβλατζίδικο παραμένει ένα από τα πιο αγαπητά του Κορυδαλλού. 

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή