Μπακαλιαράκια με ιστορία 80 χρόνων στη Θεσσαλονίκη

Μπακαλιαράκια με ιστορία 80 χρόνων στη Θεσσαλονίκη

Δεν γίνεται να πας στη Θεσσαλονίκη και να μην φας στα μπακαλιαράκια του Αρίστου.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλό ξαλμύρισμα, το μελετημένο κουρκούτι, το σωστό, ελαφρύ τηγάνισμα είναι που κάνουν τον μπακαλιάρο του Αρίστου να ξεχωρίζει εδώ και σχεδόν 80 χρόνια.

«Τον μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε για 3 (!) μέρες, αλλάζοντας νερό κάθε 8 ώρες (ή όσο πιο συχνά γίνεται). Πριν τον βουτήξουμε στο κουρκούτι, τον στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Αυτό που συνήθως αποφεύγουμε, το ανακάτεμα των γεύσεων στο ίδιο τηγάνι, εδώ είναι ζητούμενο, γιατί το ένα υλικό δίνει γεύση στο άλλο. Δοκιμάστε στο σπίτι να τηγανίσετε ένα-δυο κομμάτια μπακαλιάρου μαζί με λίγες πατάτες και 1 πιπεριά. Η γεύση της πατάτας και της πιπεριάς θα απογειωθεί. Σερβίρουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου με σπιτική μαγιονέζα και ψιλοκομμένο άνηθο. Αφήνουμε τα τηγανητά να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας», λέει ο Κώστας Κερανίδης από τα «Μπακαλιαράκια του Αρίστου», στο λιμάνι.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT