Γαστρονόμος: Μπακαλιάρος τεμπούρα με σκορδαλιά καρότου
Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για το τηγανιτό ψάρι που θα φτιάξουμε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Η σκορδαλιά καρότου είναι απαλή, βελούδινη και αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για το τηγανιτό ψάρι που θα φτιάξουμε.
20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 – 1.000 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο και κατά προτίμηση χωρίς την πέτσα του, κομμένο σε χοντρές λωρίδες (την πέτσα την αφαιρούμε εύκολα, αφού ξαλμυρίσουμε το ψάρι, τραβώντας τη με το χέρι μας)
- 100 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml νερό, παγωμένο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr
[nx_login_form]x