Μουζίλο – Για χωριάτικες πίτες
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε στην Γλυφάδα και να μην περάσουμε από το Μουζίλο για μια πίτα, που είναι ιδανική επιλογή για brunch. Η αυθεντική χειροποίητη γραβιερόπιτα με το πλούσιο χωριάτικο φύλλο από τα χέρια του Στέφανου Βασιλόπουλου κάνει όλη την γειτονιά να μοσχοβολάει. Μουζίλο είναι το όνομα ενός μικρού ορεινού χωριού της Ευρυτανίας, στα 860 μέτρα υψόμετρο, με μόλις 20 κατοίκους, γνωστού για τις χειροποίητες πίτες του. Από εκεί κατάγεται ο Στέφανος. «Ψήνουμε μπροστά στον πελάτη όλες τις πίτες», μας ενημερώνει. «Ετοιμάζουμε τις γεμίσεις στο εργαστήριο, φτιάχνουμε φύλλο χοντρό χωριάτικο, με αγουρέλαιο και αγνά υλικά εποχής», συνεχίζει.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο