Οι Βερσαλλίες της Λισαβώνας, ένα ιστορικό café σχεδόν 100 χρονών

Οι Βερσαλλίες της Λισαβώνας, ένα ιστορικό café σχεδόν 100 χρονών

Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την πορτογαλική πρωτεύουσα σημειώστε αυτή τη διεύθυνση. Στην Pastelaria Versailles θα ζήσετε την ατμόσφαιρα της εποχής των beaux arts

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν μόλις δώδεκα χρόνια μετά την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην πόλη, στις 25 Νοεμβρίου 1922, όταν στον αριθμό 15Α της Λεωφόρου της Δημοκρατίας (πρώην Avenida Ressano Garcia) άνοιξαν οι πόρτες του καφε-ζαχαροπλαστείου Pâtisserie Versailles. Ιδρυτές ο José Monteiro Unhais και ο Salvador José Antunes, ένας μορφωμένος γαλλομαθής που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις τέχνες, αλλά και στη ζαχαροπλαστική, κι ήταν εκείνος που αποφάσισε να δώσουν γαλλική ονομασία και αντίστοιχα μεγαλοπρεπή διακόσμηση στην επιχείρηση. Είχαν περάσει περίπου τρεις αιώνες από τότε που ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ είχε χτίσει το ομώνυμο παλάτι-σύμβολο της πολυτέλειας. Τι περίεργο που ο Antunes επέλεξε μια ονομασία που ξυπνούσε μνήμες μοναρχίας σε έναν δρόμο που υμνούσε τη δημοκρατία.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή