Βόλος και Καβάλα δρέπουν δάφνες για τις ανθισμένες αμυγδαλιές τους, που βγάζουν εκλεκτούς καρπούς. Έλα όμως που τα αμυγδαλογλυκά είναι προνόμιο των νησιωτών.
Στις θαλασσινές κουζίνες βρίσκουμε πλήθος από αμυγδαλωτά, κεράσματα λιτά κι απέριττα, κομψά και χιονάτα, πολλές φορές περίτεχνα, μικρά κομψοτεχνήματα, λαοφιλείς λιχουδιές.
Πολλά από αυτά έχουν την τιμητική τους στους γάμους. Άλλωστε, ο καρπός της αμυγδαλιάς είναι σύμβολο νέας αρχής, γονιμότητας, ελπίδας, αφθονίας και αγνότητας, σημαίνει την έναρξη της άνοιξης.
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr