Τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά για να κεράσουμε το Πάσχα

Τα καλύτερα παραδοσιακά γλυκά για να κεράσουμε το Πάσχα

Από σμυρνέικα κουλουράκια, λυχναράκια και γιαννιώτικα κουλούρια μέχρι γαλατόπιτα. Εδώ βρίσκουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας πασχαλινές λιχουδιές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηστίσιμα κεράσματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μυρωδάτα ταχίνια, γλυκά μπαχαρικά και ξηροκάρπια, εύκολα ζυμαράκια απαλλαγμένα από ζωικά λιπαρά συνθέτουν το πλούσιο συνταγολόγιο της νηστίσιμης παράδοσής μας. Από το Καρλόβασι της Σάμου, η Αργυρώ Αναστασίου στέλνει τα τραγανάταχινοπιτάκια της στον Μανδραγόρα. Φτιαγμένα με φύλλο κρούστας, ταχίνι και ξηρούς καρπούς, είναι τέλεια με τον απογευματινό καφέ αλλά και για κέρασμα. Υπέροχες κυπριακές ταχινόπιτες με μέλι ζυμώνουν στην Πνύκα, ενώ στο εργαστήριο Rita’s Cookies η Ρίτα τις κάνει πιο ψωμένιες, με σφιχτή ζύμη και μοσχοβολάνε σουσάμι. Το μυκονιάτικο νηστίσιμο τσουρέκι του φούρνου του Τάκη είναι ένα εξαιρετικό γλυκό ψωμί που ζυμώνεται με κανελόζουμο. Το άρωμα σε πιάνει από τη μύτη. Από τα πιο ιδιαίτερα νηστίσιμα της πόλης είναι τα σκαλτσούνια με πάστα αμυγδάλου του φούρνου Λυκαβηττού, με αμύγδαλο, ανθόνερο και μαρμελάδα. Ωραία και για πρωινό ή με το απογευματινό τσάι. Στο κρητικής καταγωγής και έμπνευσης Α λα Γκρεκ διαθέτουν πολλά νηστίσιμα, ξεχωρίζουμε όμως τα κριτσανιστά τους ξεροτήγανα, αυθεντικά λασιθιώτικα και αέρινα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή