Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκια και tips για να γίνουν τέλεια

Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκια και tips για να γίνουν τέλεια

Από το Πολίτικο τσουρέκι μέχρι λαμπρόψωμο και babka, εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για τσουρέκια και όλα τα μυστικά για να πετύχετε τις πολυπόθητες ίνες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Πολίτες μάς άφησαν κληρονομιά το νοστιμότερο τσουρέκι όλων των εποχών, με μαχλέπι και μαστίχα, αλλά δεν θα λέγαμε όχι να δοκιμάσουμε και κάποιες νέες, πρωτότυπες συνταγές. Με τα τσουρέκια είμαστε μαξιμαλιστές. Όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο!

Τριάντα συνταγές επιλέξαμε σε αυτό το αφιέρωμα, όλες μία και μία. Εκτός από το Πολίτικο τσουρέκι που σας δίνουμε σε διάφορες εκδοχές, φτιάχνουμε τσουρέκια ατομικά, τσουρέκια γεμιστά, τσουρέκια με διάφορα αρώματα και προσθήκες, τσουρέκια απλά και τσουρέκια «έμπειρα», τσουρέκια πλεξούδα και τσουρέκια στεφάνια. Κι εννοείται ότι δεν παραλείπουμε να λοξοκοιτάξουμε και προς τις ξένες παραδόσεις για να δούμε ό,τι πιο ωραίο έχουν να μας προτείνουν. Και πράγματι, βρίσκουμε ένα καταπληκτικό τσουρέκι γεμιστό με παπαρουνόσπορο που φτιάχνουν πολύ στις χώρες του ανατολικού μπλοκ, καθώς επίσης και babka, ένα εβραϊκό τσουρέκι που έγινε μόδα μέσα από τους φούρνους και τα deli της Νέας Υόρκης. Και δίπλα σε αυτά, μαθαίνουμε επιτέλους και τη συνταγή για την περίφημη ιταλική Κολόμπα, ένα τσουρέκι με φρουί γκλασέ που έχει σχήμα περιστεριού, για να συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα.

Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με το ζύμωμα και τις ζύμες, ίσως η διαδικασία να σας φανεί δύσκολη. Δεν είναι όμως. Αρκεί να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα για το πώς λειτουργεί η μαγιά και να τηρήσετε τα βασικά βήματα, που είναι το επίμονο πλάσιμο και η αναμονή σε δύο φάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή