Κοκορέτσι: Ο πιο ωραίος μεζές του Πάσχα σε 4 παραλλαγές

Κοκορέτσι: Ο πιο ωραίος μεζές του Πάσχα σε 4 παραλλαγές

Σουβλιστό, φουρνιστό, με ψαχνό αντί για συκώτι, αλλά και σε δύο ακόμη πιο ασυνήθιστες συνταγές, είναι το καλύτερο τσιμπολόγημα μέχρι να ψηθεί το αρνί

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ροδοκοκκινίζει, πιάνει να ξεροψήνεται σε σημεία κι αρχίζει να σου σπάει τη μύτη, ξέρεις ότι με το που θα το κόψεις και θα το βάλεις σε μια πιατελίτσα, θα γίνει μάχη. Το κοκορέτσι, αυτή η θαυμάσια λιχουδιά που αξιοποιεί σοφά δευτερεύοντα κομμάτια του αρνιού, είναι από τους πιο μερακλίδικους μεζέδες του πασχαλινού τραπεζιού. Θέλει το χρόνο του, αλλά τον αξίζει και με το παραπάνω. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να περάσετε συκώτι, καρδιά, πνευμόνι και γλυκάδια στο σουβλί και να το τυλίξετε με τη μπόλια, που αν είναι λεπτή κι αραχνοΰφαντη, σαν δαντέλα (εδώ θα χρειαστεί να ζητήσετε τη συμβολή του κρεοπώλη σας), πέρα από το ότι θα κρατήσει το εσωτερικό ζουμερό, θα λιώσει με το ψήσιμο και θα το κάνει το αγαπημένο έδεσμα ακόμη πιο νόστιμο. Τα αντεράκια μόνο θέλουν λίγη παραπάνω προσοχή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT