Για το αναστάσιμο δείπνο σας προτείνουμε την καταπραϋντική μαγειρίτσα, σε διάφορες παραλλαγές, χορτόσουπα περαστή, με συκωταριά στο τηγάνι ή μια μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι. Η μαγειρίτσα είναι σκέτο βάλσαμο και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεοφαγία της Λαμπρής, μετά από έστω και ολιγοήμερη νηστεία. Για όσους δεν την προτιμούν, υπάρχουν λαχταριστές συνταγές για ανοιξιάτικες μαγειρικές με αρνάκι, που μπορούμε βεβαίως να φτιάξουμε ως κύριο πιάτο και την Κυριακή του Πάσχα ή μια άλλη Κυριακή της άνοιξης. Μια πλούσια σαλάτα και ένα πικάντικο ντιπ μουστάρδας με κάππαρη, για να συνοδεύσουμε τα κόκκινα αυγά που θα τσουγκρίσουμε, συμπληρώνουν το αναστάσιμο δείπνο.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο