Δοκιμάσαμε πρώτοι το μενού του Αθηναγόρα Κωστάκου στο NÓS της Σίφνου

Δοκιμάσαμε πρώτοι το μενού του Αθηναγόρα Κωστάκου στο NÓS της Σίφνου

Λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του το νέο ξενοδοχείο NOS Hotel & Villas παίρνουμε μια γεύση από την κουζίνα του και μιλάμε με τον σεφ για τη μαγειρική του φιλοσοφία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το NÓS, όνομα του καινούργιου ξενοδοχείου που θα ανοίξει στις 12 Μαΐου στον Φάρο, βγαίνει απ’ το Σίφνος, παραπέμπει όμως και στο λατινικό «εμείς». Στόχος των δημιουργών του ήταν να αντικατοπτρίζει και τα δύο. Έτσι λοιπόν, το αρχιτεκτονικό γραφείο Κ-Studio του Δημήτρη και του Κωνσταντίνου Καραμπατάκη, που ανέλαβε τον σχεδιασμό του, εμπνεύστηκε από την τοπική αρχιτεκτονική εντάσσοντας τους χώρους διαμονής σ’ ένα καλαίσθητο «χωριό» με αυλές, καλντερίμια και τον χώρο της πισίνας και του εστιατορίου να λειτουργεί ως «πλατεία». Και ο Αθηναγόρας Κωστάκος, που επιμελήθηκε το γευστικό του προφίλ, δημιούργησε μια σειρά από πιάτα της μοιρασιάς με κυκλαδίτικα υλικά. Τον βρήκα στην κουζίνα-εργαστήριο του σπιτιού του, εδώ στην Αθήνα, με κάποια μέλη της ομάδας του και τον Γεράσιμο Μητράκη, που μαζί με τον Βασίλη Κανέλλο θα μαγειρεύουν στο ξενοδοχείο, να κάνουν τις τελικές δοκιμές για το βραδινό μενού – εαρινή σύναξη μαγείρων για το τελικό μοντάζ. Δοκιμάσαμε, τέσταρε υφές και ισορροπίες και βρήκαμε λίγο χρόνο να μιλήσουμε για τον «τρόπο γραφής» του, τους συνεργάτες του, όλα αυτά που ακτινογραφούν τη φιλοσοφία του.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή