Tι σουβλάκια τρώνε στο MIT;

Ο Eric Papachristos, εκ των εμπνευστών της αλυσίδας Saloniki Greek, μας λέει πώς έμαθε στους Βοστωνέζους να αγαπούν το σουβλάκι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές κάνουν οι φοιτητές και οι ακαδημαϊκοί του MIT και του Harvard έξω από το Saloniki Greek -μέρος της πρώτης αλυσίδας ελληνικού street food στη Βοστώνη-, για να παραγγείλουν σουβλάκι, χωριάτικη, λουκουμάδες ή μπακλαβά. Το πρώτο ομώνυμο εστιατόριο άνοιξε το 2016 κοντά στο campus του ΜΙΤ και η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη, που πλέον το Saloniki Greek μετράει τρία μαγαζιά, ενώ άλλα δύο θα ανοίξουν τους επόμενους μήνες. Πίσω από το project βρίσκονται η Jody Adams, πρωτοπόρος στη γαστρονομική σκηνή της Βοστώνης, ο Jon Mendez και ο Ελληνοαμερικανός Eric Papachristos. Την ιδέα είχε ο τελευταίος, ο οποίος ταξίδεψε γι’ αυτόν τον σκοπό πολλές φορές στην Ελλάδα με τους συνεργάτες του. Αφού δοκίμασαν συνταγές από ελληνική σπιτική κουζίνα και πέρασαν από συνοικιακά σουβλατζίδικα και εστιατόρια ανερχόμενων σεφ, άνοιξαν τελικά το Saloniki Greek, συμπυκνώνοντας σε αυτό την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησαν. Προσεγγίσαμε τον Eric κι εκείνος μας μίλησε για το πολύ επιτυχημένο βήμα τους.  

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή