Cheesecake: Όλες οι συνταγές που θα χρειαστείτε ποτέ!

Cheesecake: Όλες οι συνταγές που θα χρειαστείτε ποτέ!

Και ψητά έχουμε, και κρύα, και αμερικανικού τύπου, και «ελληνικά». 31 πρωτότυπες συνταγές για cheesecake για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει άλλο γλυκό πιο εύκολο, πιο νόστιμο, πιο λαοφιλές και πιο ευέλικτο; Ό,τι θες το κάνεις, ανάλογα με το γούστο και τη διάθεσή σου. Ψητό ή κρύο. Με σοκολάτα ή με φρούτα. Με κραμπλ ή με καραμέλα. Και επιπλέον «παίζεις» με διαφορετικά μπισκότα και τυριά, έτσι ώστε στο τέλος να έχεις χιλιάδες διαφορετικές συνταγές.

Σήμερα όταν ακούμε για cheesecake το μυαλό μας πάει αυτομάτως στο λευκό γλυκό ψυγείου με τη βάση από τριμμένο μπισκότο και τη γενναία επικάλυψη από κόκκινη μαρμελάδα. Ή στο ψητό New York cheesecake το οποίο έχει επίσης βάση από τριμμένο μπισκότο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει και το καμένο cheesecake των Βάσκων. Η αλήθεια είναι όμως ότι το ρεπερτόριο των cheesecake είναι ανεξάντλητο. Σχεδόν κάθε χώρα και κάθε κουζίνα έχει τα δικά της τυρογλυκά. Πρόκειται για γλυκές πίτες (με ζύμη ή χωρίς) που παραδοσιακά έφτιαχναν και φτιάχνουν ακόμη με διάφορα φρέσκα μαλακά τυριά. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για γλυκίσματα εποχικά, που έκαναν την εμφάνισή τους την Άνοιξη όταν αφθονούσε το γάλα και ξεκινούσαν να πήζουν τα τυριά της χρονιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή