Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και ανατολίτικα μπαχαρικά

Παϊδάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και ανατολίτικα μπαχαρικά

Το πορτοκάλι κάνει τα παϊδάκια ζουμερά και τα μπαχάρια δίνουν στο κοτόπουλο χαρακτήρα ανατολίτικο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1 ώρα προετοιμασία, 45′ μαγείρεμα, 1 ώρα αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 45′

Υλικά

Τεμάχια: για 1 κοτόπουλο
 1 κοτόπουλο, περίπου 1.800 γρ. κατά προτίμηση βιολογικό ή ελευθέρας βοσκής (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το κόψει σαν «παϊδάκια», δηλαδή σε μικρά, λεπτά κομμάτια με το δέρμα και το κόκαλο)
 60 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
 150 ml χυμός πορτοκαλιού
 80 ml ελαιόλαδο
 1/2 κουτ. γλυκού σποράκια καρδάμωμου (το βρίσκουμε και ως κακουλέ σε μπαχαράδικα αλλά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα μπαχαρικά ή τις αρωματικές ύλες για ζαχαροπλαστική, δίπλα στη μαστίχα, στο μαχλέπι κ.λπ.) Θα βγάλουμε τα σποράκια από τις υποπράσινες κάψουλες που τα εμπεριέχουν, καλά κοπανισμένα ή κόλιανδρο ξερό, κοπανισμένο ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη ή 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή, τριμμένη (το καθένα με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα)
 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη (προαιρετικά)

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή