Είναι το γλυκό που πάει χέρι χέρι με το ποντικάκι, την αμυγδάλου και τη σοκολατίνα. Ανήκει δηλαδή στην τετραλογία των κλασικών, κάπως ρετρό πια, γλυκών που βρίσκουμε ακόμα και στο πιο μικρό συνοικιακό ζαχαροπλαστείο. Περιέχει στρώσεις από παντεσπάνι και ανάμεσά τους μια αφράτη και παχιά μους σοκολάτας εμπλουτισμένη με κιγιέ (ιταλική μαρέγκα – αυτή η μαρέγκα φτιάχνεται με ασπράδια και σιρόπι αντί για σκέτη ζάχαρη, είναι πολύ ιδιαίτερη, πολύ σταθερή και χρησιμοποιείται για να αφρατέψει μους, σε σεμιφρέντο αλλά και ως επικάλυψη στη lemon pie). Από πάνω η σεράνο στολίζεται με ροζέτες ή γραμμές από την ίδια αυτή μους σχηματισμένες με σακούλα κορνέ, αντί για το κολλώδες χαρακτηριστικό γλάσο που βάζουν στη σοκολατίνα. Τα κερασάκια γκλασέ είναι επίσης μια χαρακτηριστική προσθήκη.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο