Τι κάνετε την Κυριακή; Καλέστε φίλους για brunch με αυγά!

Τι κάνετε την Κυριακή; Καλέστε φίλους για brunch με αυγά!

Η Κυριακή είναι η μέρα που ενδείκνυται για ένα αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα, καθώς και για να συναντηθούμε με φίλους και συγγενείς σε μια, σχετικά, ανεπίσημη εκδήλωση

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις αγγλικές λέξεις breakfast και lunch, που σημαίνουν πρωινό και μεσημεριανό αντίστοιχα, προκύπτει το brunch. Ένας συνδυασμός πλούσιου πρωινού και γεύματος, που σερβίρεται συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και έχει γίνει η τελευταία τάση και συνήθεια. Ο όρος «brunch» πρωτοεμφανίζεται σε γραπτό του 1895.

Σε αυτό ο συγγραφέας Guy Beringer ορίζει το brunch ως κάτι «χαρούμενο, κοινωνικό και συναρπαστικό. Κάτι που σε κάνει να νιώθεις ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και τους γύρω σου». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, παύει έτσι η βάρβαρη υποχρέωση του πρωινού κυριακάτικου ξυπνήματος και η «Κυριακή γίνεται πιο φωτεινή».

Η Κυριακή είναι η μέρα που ενδείκνυται για ένα αργοπορημένο πρωινό ξύπνημα, καθώς και για να συναντηθούμε με φίλους και συγγενείς σε μια, σχετικά, ανεπίσημη εκδήλωση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT