Σαντορίνη: Πρώτη γευσιγνωσία κρασιών στο νέο οινοποιείο του Πάρι Σιγάλα

Σαντορίνη: Πρώτη γευσιγνωσία κρασιών στο νέο οινοποιείο του Πάρι Σιγάλα

Δοκιμάζουμε πρώτοι το πρώτο Ασύρτικο της νέας εποχής του θρυλικού οινοποιού της Σαντορίνης στο καινούργιο του οινοποιείο Oeno Π

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινούργια αρχή και σόλο καριέρα για τον Πάρι Σιγάλα, την εμβληματικότερη μορφή στον χώρο του κρασιού στη Σαντορίνη. Πρωτεργάτης και εκ των θεμελιωτών του σαντορινιού οίνου εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, επιστρέφει στην παλιά οικογενειακή κάναβα, απ’ όπου ξεκίνησε να φτιάχνει κρασί πριν από μερικές δεκαετίες – προτού μετακομίσει στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα και εξακολουθεί να λειτουργεί το Κτήμα Σιγάλα, με οινοποιό πλέον τον Στέλλιο Μπουτάρη (Κτήμα Κυρ Γιάννη).

Επισκεφτήκαμε το πιο μικρό οινοποιείο του νησιού, που βρίσκεται δίπλα από την οικεία του Πάρι Σιγάλα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, στην παραλία Μπαξέδες, και περιηγηθήκαμε στον υπό διαμόρφωση χώρο, όπου θα φτιάχνει από φέτος τα μικρής παραγωγής κρασιά του με χρήση πιεστηρίου τύπου Καμπανίας και οινοποίηση σε πήλινα πιθάρια.

Διαβάστε την συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή