Παλαιό Φάληρο: 7 λαχταριστές στάσεις στην πολίτικη γειτονιά της Αθήνας

Παλαιό Φάληρο: 7 λαχταριστές στάσεις στην πολίτικη γειτονιά της Αθήνας

Πρωινό αξιώσεων, εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και γλυκίσματα που θέλουμε να τρώμε ξανά και ξανά στην όμορφη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλαστός και Κρεμμυδόπιτα: Ίσως το ωραιότερο πρωινό στα νότια

Δεν είναι πολλά μέρη που ψήνουν χειροποίητες πίτες στα κάρβουνα; Ο Μυκονιάτης μάγειρας Νικόλας Αντωνόπουλος ετοιμάζει απίθανες πίτες σε αυτοσχέδιες γάστρες. Πρώτα δουλεύει το ζυμάρι και με ελαιόλαδο και με βούτυρο και έπειτα προσθέτει τις νόστιμες, ισορροπημένες γεμίσεις. Ο πλαστός, η παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία που έχει αντί για φύλλο χυλό από καλαμποκάλευρο και βούτυρο, περιέχει πρασινάδες της εποχής και μυρωδικά. Η μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα γίνεται με φύλλο χοντρό, ζυμωμένο με αυγά και γέμιση τυροβολιά, άνηθο και κρεμμύδι. Η υπέροχη τυρόπιτα με φύλλο από νερό ντομάτας και φρέσκο θυμάρι γεμίζεται με φέτα και ανθότυρο. Το ωραιότερο πρωινό στα νότια προάστια. Γ.Π.

Κνωσού 5, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-95.96.230

Da Bruno: Μια ιταλική γωνιά από το 1985

Από το 1985 λειτουργεί αυτή η ιταλική γωνιά στο Παλαιό Φάληρο. H καρμπονάρα είναι πεντανόστιμη, ενώ μας αρέσει πολύ και το pollo con fregola sarda – φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κονιάκ και κρέμα, ζυμαρικά fregola, καπνιστή μοτσαρέλα και ξύσμα λεμονιού. Τα fettuccini allo scoglio, μαγειρεμένα σε ζωμό από όστρακα, μάγουλα σφυρίδας, μύδια, κυδώνια, καρέ τομάτας, ξύσμα λεμονιού, τσίλι και σχοινόπρασο, καθώς και τα bucattini Amatriciana με κομματάκια pancetta, κρεμμυδάκι, σάλτσα ντομάτας San Marzano, πεκορίνο, τοματίνια και τσίλι είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα τους. Αξίζει να δοκιμάσετε την pinsa, που είναι παρόμοια με την παραδοσιακή ρωμαϊκή πίτσα, αλλά με πιο ελαφριά και αέρινη υφή, αφού ζυμώνεται έως 72 ώρες και ψήνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Η pinsa Margarita με σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, βουβαλίσια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού είναι η αγαπημένη μας. Μ.Π.

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, T/210-98.18.959, Καθημερινά 12:00-00:00, Δευτέρα κλειστά. Τιμές: 30 ευρώ/άτομο.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή