5 στέκια της Αττικής με ψαγμένες συλλογές ούζου και τσίπουρου

5 στέκια της Αττικής με ψαγμένες συλλογές ούζου και τσίπουρου

Τρία εντός πόλης, δύο στα κοντινά νησιά, όλα με πολλές δεκάδες ετικέτες και τους κατάλληλους μεζέδες, αλμυρούς, ξιδάτους, ιωδιούχους και καυτερούς, για παρέα.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία εντός πόλης, δύο στα κοντινά νησιά, όλα με πολλές δεκάδες ετικέτες και τους κατάλληλους μεζέδες, αλμυρούς, ξιδάτους, ιωδιούχους και καυτερούς, για παρέα.

Ο Τραβόλτα στο Περιστέρι

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος έχουν μεγάλη αγάπη για ό,τι βγάζει η θάλασσα. Αέρινο τηγάνι, δυνατή σχάρα κι απρόσμενα θαλασσινά μαγειρευτά, πάντα με ελληνική ταυτότητα, είναι τα βασικά συστατικά μιας καλοδουλεμένης συνταγής με επίκεντρο τη φρεσκάδα και το σεβασμό για τα υλικά, με φανατικούς φίλους σε όλη την Αθήνα. Πάντα μπορείς να πιεις κρασί ή κάποια μπίρα − έχουν φτιάξει μάλιστα και τη δική τους, με νερό αχινού. Αλλά και τα αποστάγματα έχουν ειδικό βάρος εδώ. Ήδη από τα πρώτα βήματα του Τραβόλτα έφτιαξαν ένα χάρτη και ξεκίνησαν να τον συμπληρώνουν. Αυτή τη στιγμή στη συλλογή τους έχουν πάνω από 80 ετικέτες, χωρισμένες ανά περιοχές: τσίπουρα από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τα νησιά, καθένα με τον δικό του χαρακτήρα και ούζα, κι αυτά από πολλούς ελληνικούς τόπους, με διαφορετικά γευστικά και αρωματικά προφίλ − κάθε παραγωγός άλλωστε βάζει την τέχνη του στο καζάνι. Το μενού είναι πλουσιότατο σε επιλογές, αλλά αν καμιά φορά δεν θέλεις να πάρεις πολλά, μπορείς να καθίσεις για ένα ούζο βάζοντας στο πλάι του ένα πλοκάμι χταποδιού στη σχάρα και μερικά από τα τροφαντά τηγανητά μύδια τους και δεν θέλεις τίποτα άλλο. Ή για ένα τσίπουρο, συνοδεύοντας το με μια μπρουσκέτα με αυγοτάραχο και αρωματισμένο βούτυρο κι εκείνο το θαυμάσιο καλαμάρι κοντοσούβλι με το μελάνι του.

Διαβάστε περισσότερα στο Gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT