Φρέσκα κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες, μύδια, όλα λαμπερά και σπαρταριστά, με λίγες σταγόνες λεμόνι. Και μπαρμπούνια και κουτσομούρες γλυκές, σωστά τηγανισμένες. Αλλά και ψαρούκλες, όταν φέρουν οι ψαράδες. Σε ένα μαζεμένο, απλό ψαροταβερνάκι στο Κερατσίνι, σερβίρονται θησαυροί της θάλασσας που δεν τους περιμένεις. Γωνιακό το μαγαζί, εκτός των κεντρικών δρόμων, σε γειτονιά κανονική με μονοκατοικίες και γιαγιάδες που βγάζουν τα απογεύματα καρεκλάκια στις αυλές για να κάτσουν παρέα. Και στη γωνία Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ η Άννα, που κουμαντάρει τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια το Ψαροκόκκαλο.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο