Cheesecake από όλο τον κόσμο

Κάθε χώρα σχεδόν έχει τη δική της συνταγή για cheesecake. Εδώ συγκεντρώνουμε τις 12 αγαπημένες μας, για να εμπλουτίσετε το ρεπερτόριό σας!

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα υπάρχει συναίνεση ως προς το τι εστί τσίζκεϊκ. Λίγο πολύ όλοι έχουμε την ίδια εικόνα στο μυαλό μας: ένα γλυκό με βάση από τριμμένο μπισκότο και από πάνω μια λευκή κρέμα τυριού, ψητό ή ωμό, σερβιρισμένο με μαρμελάδα. Αν ερευνήσεις όμως τις κουζίνες του κόσμου, θα βρεις σίγουρα ένα-δύο ή και περισσότερα γλυκά παρασκευασμένα με φρέσκα τυριά από διάφορα είδη γάλακτος, αυτά που παρήγαγε κάθε περιοχή. Από τον αρχαιοελληνικό πλακούντα μέχρι τα μελιτίνια ή λυχναράκια και τις μελόπιτες των νησιών του Αιγαίου, και από το πολωνικό τσίζκεϊκ sernik μέχρι το ρουμάνικο pasca, όλα εντάσσονται σε μια μεγάλη -σχεδόν παγκόσμια- οικογένεια τυρογλυκών. Από την έρευνά μας προκύπτει ότι όλη η Ευρώπη τον Μεσαίωνα έψηνε τέτοια τσίζκεϊκ, συνήθως με κάποια ζύμη από κάτω, η οποία περιέκλειε την γέμιση του τυριού. Σαν τις σημερινές τάρτες ή τόρτες, δηλαδή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή