Φίλινγκς: Το νέο ζαχαροπλαστείο που συζητιέται στο Παγκράτι

Φίλινγκς: Το νέο ζαχαροπλαστείο που συζητιέται στο Παγκράτι

Πανάλαφρη lemon pie με πρόβειο γιαούρτι, μηλόπιτα-μιλφέιγ, μαντλέν ή ρολά με μπέικον και σιρόπι σφενδάμου;

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λευκό πλακάκι, κρεμ, πορτοκαλί και ροζ χρώματα, ένας φοίνικας (στο logo), ένα ανοιχτό εργαστήριο και πολλά «φίλινγκς». Αυτό το τελευταίο, έτσι γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες, είναι το όνομα του νέου, μοντέρνου ζαχαροπλαστείου που άνοιξε μόλις πριν δύο ημέρες στο Παγκράτι. «Το διαλέξαμε γιατί σημαίνει συναισθήματα αλλά αναφέρεται και στις διαφορετικές γεμίσεις (fillings) που χαρακτηρίζουν κάθε γλυκό» λέει ο ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης του μαγαζιού Αλέξανδρος Κόνιαρης. Κρέμα φιστικιού παρέα με κομποτέ βερίκοκο ή λεμονάτη custard ψημένη μαζί με ξινό πρόβειο γιαούρτι είναι μερικές μόνο από αυτές που βρίσκεις στα γλυκά του αυτήν την εποχή. Η πρώτη έρχεται στη βολική «συσκευασία» ενός κυλινδρικού choux ενώ η δεύτερη είναι η γέμιση της πανάλαφρης lemon pie που τσιμπάει όσο πρέπει σε οξύτητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή