- Με γαρίδες: Καθαρίζουμε μέτριες γαρίδες από κελύφη, κεφάλια, «εντεράκι» και, αν θέλουμε, από ουρές. Τις ζεματίζουμε για 10-15 δευτερόλεπτα σε αλατισμένο νερό που βράζει και στραγγίζουμε. Τις χαράσσουμε κατά μήκος για να ανοίξουν σαν πεταλούδα και τις ακουμπάμε στο ρύζι. Νοστιμίζουμε με ελάχιστη έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα τσίλι και λίγο μαυροκούκι ή/και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
- Με καπνιστό λαβράκι και μάνγκο: Βάζουμε στο ρύζι μία λεπτή φέτα από φιλέτο καπνιστού λαβρακιού (ή άλλου ψαρικού της αρεσκείας μας), από πάνω μία λεπτή φετούλα μάνγκο και στολίζουμε με αυγά σολομού (μπρικ) και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.
Διαβάσε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο