Γλυκά ψυγείου: Αυτές οι συνταγές είναι το αντίδοτο στη ζέστη!

Γλυκά ψυγείου: Αυτές οι συνταγές είναι το αντίδοτο στη ζέστη!

36 απολαυστικές συνταγές για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι! Κρέμες, τσίζκεϊκ, κορμοί, παγωτά, ζελέ, φρουτολιχουδιές και λαχταριστά μπισκοτογλυκά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το air condition δουλεύει στο φουλ. Οι παγοκύστες δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν. Τα ράφια του ψυγείου φιλοξενούν μπίρες, αναψυκτικά και παγωτά – σύνεργα του ελληνικού καλοκαιριού, ξόρκια για τον καύσωνα, κόλπα για να επιβιώσουμε άλλη μία χρονιά από το αμείλικτο θέρος, το τόσο αγαπημένο!

Αυτό το αφιέρωμα δείτε το σαν έναν ακόμα σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή να δροσίσουμε το καλοκαιράκι. Να το καλοπιάσουμε, σαν δύστροπο παιδί. Να του τάξουμε γλυκό, για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Τι γλυκό όμως; Τι είναι κατάλληλο για αυτή την εποχή; Τι θα μας ικανοποιήσει χωρίς να μας βαρύνει; Εμείς κάναμε μια μικρή επιλογή και συγκεντρώσαμε εδώ 36 γλυκά που πιστεύουμε ότι ανταποκρίνονται πλήρως στο προφίλ που θέλουμε. Είναι εύκολα -τα περισσότερα-, διατηρούνται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, πολλά από αυτά αξιοποιούν τα ωραία καλοκαιρινά φρούτα και όλα μα όλα σερβίρονται κρύα. Ανακουφιστικά κρύα…

Τι εννοούμε λοιπόν γλυκό ψυγείου;

Από κρέμες σε ποτήρι μέχρι τούρτες (ό,τι πρέπει για τους Διδύμους, τους Καρκίνους, τα Λιοντάρια και τους Παρθένους που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους μέσα στο καλοκαίρι!) και από τσίζκεϊκ μέχρι κορμούς. Δεν λείπουν φυσικά και οι συνήθεις ύποπτοι αυτής της εποχής: παγωτά, ζελέ και μπισκοτογλυκά ψυγείου. Αλλά και οι chocoholics δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού προτείνουμε ωραίες σοκολατένιες νοστιμιές ψυγείου. Ναι, η σοκολάτα μπορεί να ταιριάξει στο καλοκαιράκι υπό προϋποθέσεις. Όλα αυτά φτιάχνουμε στις συνταγές που ακολουθούν, για να απολαύσουμε τη θερινή σεζόν όπως της αρμόζει.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή