Ήταν 1η Αυγούστου του 1986 όταν μπήκε η κυρία Κατερίνα Γαλάνη στον προπολεμικό καφενέ της κυρά Έλλης και του Μάρκου Λαμπαδάκη, στον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το πανέμορφο Χαλκί, ένα κεφαλοχώρι στην ενδοχώρα της Νάξου. Μαζί με τον χώρο που διατήρησε απαράλλαχτο έτσι όπως τον είχαν οι παλιοί ιδιοκτήτες, από την Κατοχή ακόμα, παρέλαβε από τους προκατόχους της και την περίφημη συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Από 25 χρονών το φτιάχνει, τυφλοσούρτης οι αναλογίες, με γεύση άχαστη. Αυτό το τρυφερό, σιροπιαστό θαύμα με την μπιρμπιλωτή κρέμα, που ειδικά όταν έχει μόλις ξεφουρνιστεί και είναι ζεστό έχει τη γεύση της θαλπωρής, είναι πάντα πινέζα στον χάρτη της Νάξου όταν επισκέπτομαι το νησί.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο