Πρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερής

Πρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερής

Πρέντζα ονομάζουν στην Κεφαλονιά τη δική τους τυροκαυτερή, την οποία φτιάχνουν με τρίμματα από φέτα και μυζήθρα (στούμπα). Εδώ μια ωραία αναλογία για να τη φτιάξουμε

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τυροκαυτερή α λα κεφαλονίτικα φτιάχνεται από τα περισσεύματα, τα τρίμματα δηλαδή, της πικάντικης και ξακουστής «φέτας» Κεφαλονιάς, που δεν έχει κατοχυρωθεί ως ΠΟΠ, την ίδια στιγμή που οι ντόπιοι φετάδες θεωρούνται από τους καλύτερους τυροκόμους στο είδος τους. Η πρέντζα είναι ένας συνδυασμός από τρίμματα μυζήθρας (στούμπα) και φέτας που μένουν στο βαρέλι και, για να μην πάνε χαμένα, αναμειγνύονται σε σχεδόν ίσες αναλογίες ή όπως αρέσει στον καθένα. Η κ. Κατερίνα Δήμα από την Κεφαλονιά μάς έδωσε τη δική της αναλογία για να φτιάξουμε πρέντζα. «Εμένα μου αρέσει να βάζω λίγο παραπάνω στούμπα», μας είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT