Βερίκοκο: 26 αλμυρές και γλυκές καλοκαιρινές συνταγές

Βερίκοκο: 26 αλμυρές και γλυκές καλοκαιρινές συνταγές

Το βερίκοκο, το καλοκαιρινό φρούτο με την τέλεια υφή και τη ντελικάτη γεύση, έχει πολλές χρήσεις τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από χιλιάδες χρόνια, λέει το παραμύθι, το βερίκοκο ζούσε στην Kίνα. Μετά έφυγε, πήγε στην Iνδία και από ’κει στην Περσία. Στο μεταξύ εξημερώθηκε. Το παραμύθι μας δεν λέει σε ποιο σημείο αυτού του ταξιδιού έγινε η αλλαγή. Στην Eλλάδα, πάντως, έφτασε από την Περσία ήμερο ήδη και πολύ καθωσπρέπει. Mε όμορφα λευκά-ροζ λουλουδάκια και χρυσαφένιους χνουδάτους καρπούς. Όχι πολλούς χυμούς να… τρέχουν από ’δω κι από ’κει και να λερώνουν το βελούδινο φλουδάκι του.

Aυτό είναι, λοιπόν, ένα φρούτο που παρομοιάζεται με τα βελούδινα μαγουλάκια, κάπως αθώα και κάπως τρυφερά, και καθόλου με σώματα χυμώδη, γεμάτα πάθη. Μάλλον το γνωστό από τον ελληνικό κινηματογράφο τραγουδάκι «χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο…» έγινε αφορμή για τούτες τις… αμπελοφιλοσοφίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή