Χαλκίδα: 15 στέκια για να φάμε και να πιούμε ονειρεμένα

Χαλκίδα: 15 στέκια για να φάμε και να πιούμε ονειρεμένα

Στην Εύβοια ολοταχώς, όχι μόνο για τα παραδοσιακά ψαράκια και θαλασσινά -που είναι πάντα υπέροχα- αλλά και για πολλές άλλες γαστρονομικές εμπειρίες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία πολλά χρόνια περνώ τα καλοκαίρια μου -και όχι μόνο- σε ένα πατρογονικό κτήμα του άντρα μου, στον Μύτικα, καταμεσής στα Αμπέλια του Ληλαντίου πεδίου, λίγα χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα, την Αρτάκη, τη Νέα Λάμψακο, την Ερέτρια. Θεωρώ πια την περιοχή θετή μου πατρίδα! Έχω αγαπήσει τη Χαλκίδα, έχω κάνει φίλους αγαπημένους και με ευχαριστεί ιδιαίτερα να βγαίνω μαζί τους για να κουβεντιάσουμε, να τσιμπολογήσουμε και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας. Έχω λοιπόν σήμερα την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσω να έρθετε μαζί μου σε μαγαζιά που αγαπώ και πιστεύω πως, αν τα επισκεφθείτε, θα τα αγαπήσετε κι εσείς.

Την πρώτη δεκαετία του 2000 ανοίγει στην παραλία της Χαλκίδας το Πάνθεον 1900, σε ένα διατηρητέο κτίριο-κομψοτέχνημα, σηκώνοντας την αυλαία στο γαστρονομικό έργο της πόλης. Ντιζαϊνάτο και αεράτο, με εντυπωσιακή κάβα και πρωτοποριακά για την εποχή συνοδευτικά κρασιού, εξελίχθηκε σύντομα στο πιο μοδάτο και φινετσάτο εστιατόριο της πόλης, έχοντας παράλληλα δυνατή μπάρα και επίσης δυνατή μουσική. Δημιουργοί του, οι αδελφοί Σπύρου, που στο ενεργητικό τους είχαν τότε το φημισμένο club GAZ και στη συνέχεια, αναμεσά σε άλλα, το αθηναϊκό Zurbaran του Κολωνακίου και το Alemagou της Μυκόνου. Με θέα θάλασσα και τους διερχόμενους περιπατητές, παρουσιάζει καλοσερβιρισμένα πιάτα – από ταλιάτες μέχρι αεράτες πίτσες, χωρίς να παραβλέπουμε το σούσι και τα ριζότι. Μια χαρά η λίστα κρασιών, αλλά και τα κοκτέιλ! (Βουδούρη, Χαλκίδα, Τ/ 22210-23.123)

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή