Ένας Εξαρχειώτης παράγει άγρια βότανα σε αμοργιανούς βραχόκηπους

Ένας Εξαρχειώτης παράγει άγρια βότανα σε αμοργιανούς βραχόκηπους

Πλούσια σε αιθέρια έλαια, τα βότανα Aegean Herbs του Αλέξανδρου Καλουτά παράγονται όπως η φύση της Αμοργού επιλέγει και έχουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλλιεργώ βιοδυναμικά σε αδάμαστα χωράφια. Στην πραγματικότητα κάνω ακαλλιέργεια», μου λέει ο Αλέξανδρος Καλουτάς καθώς περιδιαβαίνουμε σκουντουφλιστά, κάτω από τον ξερό ήλιο, ανάμεσα σε βοτανικούς βραχόκηπους.

Ο Αλέξανδρος είναι παιδί των Εξαρχείων, όπως αυτοπροσδιορίζεται, και ζει στην Αμοργό από το 2013. Δεν είναι όμως Αμοργιανός. Τον τόπο τον επέλεξε και τον σεβάστηκε.

Νοίκιασε στο νησί 50 στρέμματα ανάμεσα σε άλλα, ακαλλιέργητα χωράφια, με κριτήριο τη βιοποικιλότητά τους. Πήρε κομμάτια γης με αυτοφυή φασκόμηλα και άλλα με ενδημική άγρια ρίγανη, τη λεγόμενη αργανιά, που φύεται μόνο στην Αμοργό και στην ανατολική Κρήτη. Και συμβιβάστηκε με ό,τι έχει κανονισμένο η φύση. Κάθε χρόνο προσθέτει μερικά νέα φυτά: «Στο μέρος που αγαπάει να κάνει φασκόμηλο βάζω φασκόμηλα και ούτω καθεξής».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή