Πού τρώμε και πίνουμε αυτό το καλοκαίρι στα Εξάρχεια

Πού τρώμε και πίνουμε αυτό το καλοκαίρι στα Εξάρχεια

Σε κήπους και τραπεζάκια έξω απολαμβάνουμε από old school κοκτέιλ και βιοδυναμικά κρασιά μέχρι κρητικούς μεζέδες και αφγανικά πιάτα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Knave: μεταξύ κατεργαρέων… κοκτέιλ

Το όνομα του σημαίνει «απατεώνας». Αυτό το κατεργάρικο στοιχείο άρεσε στον Λευτέρη Γεωργόπουλο, τον Βαγγέλη Θανάση και τον Δημήτρη Μπούκουρη, που άνοιξαν πριν από τρεις εβδομάδες το καινούργιο αυτό μπαρ που τραβάει το βλέμμα με την κίτρινη του πρόσοψη στην Ασκληπιού. Αποτυπώνεται και στην τοιχογραφία του Dreyk the Pirate με τους δυο ναύτες που χαρτοπαίζουν κι είναι έτοιμοι για καυγά − ο ένας κάνει… ζαβολιά βγάζοντας ένα βαλέ, που είναι η έτερη σημασία του knave, από την κάλτσα του. Εδώ, με τα ηχεία να παίζουν R&B και Soul, αλλά και rock ή old school house, κινούνται στο ταμπλό των perfect serves και των twists στα κλασικά. Σε πολλά από τα κοκτέιλ τους «τρυπώνει» και ένα ποτό που κανονικά δεν ανήκει εκεί (αλλά ταιριάζει): η Pina Colada τους, π.χ., που τη λένε Fidel, έχει τεκίλα και στο Boulevardier, που εδώ το φωνάζουν Boulevaryeah! πέρα από μπέρμπον βάζουν και μεσκάλ. A.Σ.

Ασκληπιού 22, Εξάρχεια, Τ/698-36.01.870/ Καθημερινά, από τις 18:00 και μετά

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή