Αναζητώντας νησιώτικες γεύσεις στα παντοπωλεία της Αθήνας

Αναζητώντας νησιώτικες γεύσεις στα παντοπωλεία της Αθήνας

Εκλεκτά σουβενίρ απ’ τα νησιά που βρίσκουμε σε επιλεγμένα μαγαζιά της πρωτεύουσας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικά Καλούδια

Ένα από τα ωραιότερα παντοπωλεία της πόλης, με κατάστημα λίγα μόνο βήματα από την Ακρόπολη, συγκεντρώνει εκλεκτές γεύσεις και προϊόντα που περνούν από το επιμελές κοσκίνισμα του Σταμάτη Τσικνιαδόπουλου και της συζύγου του Θεοδώρας πριν βρουν τη θέση τους στα ράφια. Για καλοκαιρινές διαδρομές στην Ελλάδα συστήνουν τα ναξιώτικα τυριά του Μπαμπούνη, τα όσπρια του Λημνιού Σαλαμουσά, τα τυριά του Ανδριώτη Ασούτη, το καπνιστό φιλέτο τόνου από τον συνεταιρισμό Καλύμνου, τα πρόβεια γιαούρτια Μυτιλήνης «Αδαλή» και τις εξαιρετικές, βιολογικές θρούμπες Θάσου «Βελουϊτίνος» του παραγωγού Βαγγέλη Κάλτσα. Από τις πιο δυσεύρετες πρώτες ύλες που στοκάρουν, πάντα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, είναι οι παλαιωμένες γραβιέρες Κάσου και Ίου και η γραβιέρα Σκύρου. Οι γλυκατζήδες ας αναζητήσουν το άθερμο πετιμέζι Χίου του Αχιλλαδέλη (ο ίδιος βγάζει και έξοχο ταχίνι) ή τη μαρμελάδα, τα αμυγδαλωτά και τα λουκούμια με χιώτικο μανταρίνι της Citrus.

Χατζηχρήστου 8, Κουκάκι, Τ/210-92.24.060 και Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, Τ/210-33.00.384

Μελιγαία

Μέλι από το Ροδάκινο Κρήτης, κοτόπουλα, κουνέλια και κοκόρια ελευθέρας βοσκής από το Αμάρι Ρεθύμνης, τυριά μερακλήδων παραγωγών, όπως παλαιωμένη γραβιέρα και μυζήθρα βαρελιού από την Κρήτη, φιλοξενενεί το παντοπωλείο της Χαράς Μαθιουδάκη και του Κώστα Κεφαλά. Με μεγάλη γκάμα από μυρωδικά και αφεψήματα από τα Ζωνιανά, παρθένο ελαιόλαδο από το Ρέθυμνο και πρόβειο γιαούρτι από τα Σελλιά φέρνουν λίγη Κρήτη στην Αθήνα. Ειδική αναφορά αξίζουν τα παξιμάδια που προμηθεύονται από κρητικούς φούρνους -από πολύσπορα, λαδιού και χαρουπιού μέχρι καύκαλα με προζύμι. Θα βρείτε και παραδοσιακά παξιμάδια Κυθήρων από τον φούρνο του Χρυσαφίτη στον Ποταμό.

Ελευθερίου Βενιζέλου 125, Καλλιθέα, Τ/213-02.95.883

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή