Η κεραμίστρια που φτιάχνει σκεύη για τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας

Η κεραμίστρια που φτιάχνει σκεύη για τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας

Στο Mud Lab, το εργαστήριο της Έλιας Λαμπίρη στην Καλλιθέα, είδαμε πώς κατασκευάζονται τα χειροποίητα κεραμικά σκεύη που αγαπούν οι σεφ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισελανάτα εστιατόρια, μπιστρό, μαγαζιά με μοντέρνους μεζέδες, wine bars. Όλο και περισσότεροι χώροι εστίασης θέλουν να σερβίρουν το φαγητό τους σε κεραμικά σκεύη και πολλοί απ’ όσους βρίσκονται στην Αθήνα απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη κεραμίστρια. Πριν από επτά χρόνια η Έλια Λαμπίρη ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τον πηλό και γρήγορα, μέσα από το εργαστήριό της Mud Lab, βρέθηκε να δημιουργεί μοναδικά, custom made κομμάτια για μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης όπως το Delta, το Pelagos και το Soil.

Είναι ζεστή μέρα και οι φούρνοι καίνε στο βάθος, αλλά κανένας δεν ενοχλείται. Στο φωτεινό εργαστήριο της Καλλιθέας τα ράφια είναι γεμάτα από πάνω μέχρι κάτω με μπολ, πιάτα, κανάτες και εργαλεία πιτσιλισμένα με πηλό. Η μουσική παίζει από ένα μικρό τρανζιστοράκι και ένας από τους πίσω τοίχους είναι καλυμμένος με μπόλικα χρονοδιαγράμματα. Θα μπορούσε κανείς να αγχωθεί με τις ποσότητες και τα deadline, αλλά την ίδια στιγμή η Έλια κάνει διάφορες χαλαρωτικές κινήσεις. Κόβει το μεγάλο τούβλο του μαλακού πηλού με ένα μεταλλικό νήμα, ζυμώνει το κομμάτι, το χτυπάει με δύναμη στο κέντρο του τροχού. Πριν το καταλάβεις έχει φτιάξει ένα καινούργιο μπολ και έτσι όπως περνάει την ίδια μεταλλική κλωστή κάτω από την, εύπλαστη ακόμα βάση του, το ξεκολλάει απολαυστικά από την επιφάνεια του τροχού.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT