Αύγουστος στην Αθήνα: 23 μαγαζιά για όσους μείναμε στην πόλη

Αύγουστος στην Αθήνα: 23 μαγαζιά για όσους μείναμε στην πόλη

Όλοι αυτοί που θα συνεχίζουν όλο τον Αύγουστο να μας ταΐζουν και να μας ποτίζουν - σε ταράτσες, βεράντες, αυλές και πεζοδρόμια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Heteroclito δροσιζόμαστε με κρασί

Μόλις ο ήλιος πέσει λίγο, όσοι ξεμείναμε αυγουστιάτικα στο κέντρο της πόλης θα περάσουμε μια βόλτα από το Heteroclito, θα δροσιστούμε με ελληνικό κρασί και θα χαζέψουμε τους περαστικούς (τουρίστες κυρίως) που κυκλοφορούν στον πεζόδρομο. Απέναντι από την πλατεία Μητροπόλεως, στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος, το κλασικό πιά wine bar προτείνει ελληνικές ετικέτες ενώ συστήνει και πιο σπάνιες ντόπιες ποικιλίες, μικρά, λιγότερο γνωστά οινοποιεία και αρκετά κρασιά από νέους παραγωγούς που εφαρμόζουν ήπιες τεχνικές οινοποίησης. Για τσιμπολόγημα έχουν ωραία πλατό με τυριά. Γ.Π.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τ/210-32.39.406 (μέχρι τις 26/8 το κατάστημα λειτουργεί με αλλαγμένο ωράριο, καθημερινά μετά τις 18:00)

The Foundry: Μια αυλή στα ψηλά

Μια αυλή σαν παλιού αθηναϊκού σπιτιού έχει στην κορυφή του το μπουτίκ ξενοδοχείο Τhe Foundry στου Ψυρρή. Ένα όμορφο, χαλαρό θεωρείο, πνιγμένο στα φυτά: ελιές, ροδιές, άγριες τριανταφυλλιές, ρυγχόσπερμα, δεντρολίβανα, λεβάντες, αμπέλια που σκαρφαλώνουν στις μεταλλικές πέργκολες… Κάθε γωνιά κεντράρει σε άλλο τοπόσημο − εδώ βλέπεις Ακρόπολη, εκεί Αστεροσκοπείο, παραπέρα Γκάζι. Στο τραπέζι μπροστά σου έχεις κοκτέιλ που παίρνουν τα ονόματά του από το ελληνικό δωδεκάθεο, ελληνικά κρασιά και μπίρες, αλλά και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο δίπλα στο μπαρ. Α.Σ.

The Foundry Suites Athens, Σαρρή 40, Ψυρρή, Τ/211-18.24.604

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή