Πλακόστρωτο: Στη Σύρο για αρνάκι σύζουμο και θέα που κόβει την ανάσα

Πλακόστρωτο: Στη Σύρο για αρνάκι σύζουμο και θέα που κόβει την ανάσα

Νοστιμιές και ηλιοβασιλέματα στη μαγική Απάνω Μεριά της Σύρου, σε μια ταβέρνα με ένα νοικοκυρεμένο μικρό μενού και απίστευτη θέα στην Κύθνο και την Τζια

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Σαν Μιχάλη, στην Απάνω Μεριά, είναι οι εξοχές της Σύρου – στο δεκάλεπτο από την Ερμούπολη. Οι ντόπιοι πηγαίνουν εκεί εκδρομή τα Σαββατοκύριακα, τα μεσημέρια και -κυρίως- τα ηλιοβασιλέματα, που τα προτιμούν κι οι επισκέπτες του νησιού. Έχω συνδυάσει εκεί πάνω δεκάδες φορές φαγητό, κρασί και ρομάντσο, στην ταβέρνα Πλακόστρωτο, με θέα που σου κόβει την ανάσα, τον βοριά να παίρνει μακριά τις αρνητικές σκέψεις και τη δύση να ντύνει το τοπίο μ’ ένα ροζ σικλαμέν.

Από το 2016 την ταβέρνα -που λειτουργεί από το 2001- την ανέλαβαν η Λίτσα Μαρκέλλου, ο Γιώργος και ο Πέτρος Παλαιολόγος, εκ καταγωγής Συριανοί. Η Λίτσα, μαζί με την ντόπια μαγείρισσα Μαρία Αργυρού, ανέλαβαν τα μαγειρέματα, ο Γιώργος τα ψησίματα. Η κατάρτιση του μενού ανατέθηκε στον σεφ Νικόλα Μπραγουδάκη, Κρητικό μάγειρα ο οποίος θητεύει ως private chef στο εξωτερικό. Με έμπνευση από τη θέα, τον τόπο και τις εποχές, η ομάδα έστησε ένα νοικοκυρεμένο μικρό μενού, έτσι όπως ταιριάζει σε μια ταβέρνα του σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή