10 εστιατόρια που μας κάνουν να αγαπάμε το Αιγαίο ακόμα πιο πολύ

10 εστιατόρια που μας κάνουν να αγαπάμε το Αιγαίο ακόμα πιο πολύ

Η δημοσιογράφος γεύσης και συγγραφέας Νίκη Μηταρέα μας προτείνει κάποια από τα πιο αγαπημένα της αιγαιοπελαγίτικα εστιατόρια

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Ακτή

Η Ακτή είναι ένα από τα πλέον προικισμένα εστιατόρια του Αιγαίου σε ότι αφορά τη θέση του. Τα μπαλκόνια της κρέμονται σαν γιρλάντες από τους ασημένιους βράχους της γοητευτικής Αστυπαλιάς, ενώ το κάστρο και η Χώρα λούζονται στο φως του φεγγαριού και καθρεπτίζονται στην θάλασσα δίνοντας μοναδική παράσταση. Ο Δημήτρης Πετρίδενας, ο φιλόξενος ιδιοκτήτης, διατηρεί το εστιατόριο του εδώ και 36 χρόνια και αναζητά με πάθος τη φρέσκια πρώτη ύλη. Ο οικογενειακός μπαξές δίνει ιδέες στην κουζίνα. Οι συνταγές πατούν στην παράδοση και ο σεφ Νίκος Ηλιάδης χαρίζει στα πιάτα ένα μοντέρνο άγγιγμα. Το μενού είναι εστιασμένο στα φρέσκα ψάρια και τους αστακούς από τα ντόπια καΐκια. Θα δοκιμάσεις γευστική ψαρόσουπα αλλά και χταπόδι που σοτάρεται με φρέσκα μυρωδικά, ελιές και ντοματίνια και σερβίρεται με το ντόπιο τυρί, την χλωρή. Ο αρωματικός κρόκος του νησιού απογειώνει το ριζότο θαλασσινών.

Πέρα Γυαλός, Αστυπάλαια, Τ/698-75.02.587

ΜΥΚΟΝΟΣ: M-eating

Το μενού του σεφ και ιδιοκτήτη Παναγιώτη Μενάρδου στο εστιατόριο M-eating, ευωδιάζει θυμάρι, μέλι, τυροβολιά, ρίγανη, είναι ένα ταξίδι στο κυκλαδίτικο καλοκαίρι. Ο σεφ επιλέγει τα παραδοσιακά υλικά που μαγειρεύει με τέχνη στις συνταγές του, γεύσεις που αγκαλιάζουν τον ουρανίσκο. Στα χέρια του η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα με φύλλο χωριάτικο παίρνει σχήμα σαλίγκαρου, πατάει πάνω σε κουλί κόκκινης πιπεριάς και γαρνίρεται παιχνιδιάρικα με ντελικάτο ζελέ πιπεριάς, που χαρίζει δροσιά στο πιάτο. Ο Μυκονιάτικος ήλιος –στο νησί των ανέμων, ήλιο λένε την στραπατσάδα– είναι γευστικό ποίημα. Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με αυγό παντρεύονται με μους τυροβολιάς, χειροποίητο μπέικον αρνιού και ψωμάκια για… βούτες.

Καλογερά 10, Χώρα Μυκόνου, Τ/22890-78.550

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή