Στα καφέ των αθηναϊκών μουσείων

Στα καφέ των αθηναϊκών μουσείων

Γινόμαστε τουρίστες στην Αθήνα και ανακαλύπτουμε ξανά τα μουσεία, αλλά και τα αξιόλογα εστιατόριά τους

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο στη λίμνη με τα νούφαρα

Ομελέτες με βιολογικά αυγά, french toast και πάνκεικς γεμίζουν το πρωί τα τραπέζια στο μικρό δάσος του Natu. Το εστιατόριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή καμαρώνει δικαίως για τη ζεν ατμόσφαιρα που επικρατεί στη σκιά των πολυάριθμων δέντρων, γύρω από τη λίμνη με τα νούφαρα. Το Δειπνοσοφιστήριον που επιμελείται εδώ το φαγητό προτείνει κυρίως μεσογειακές γεύσεις για μεσημεριανό και δείπνο. Διάλεξε ανάμεσα σε pinsa, ζυμαρικά όπως οι φρέσκες παπαρδέλες με ραγού από μοσχάρι βιολογικής εκτροφής, σάλτσα με ντοματίνια, θυμάρι, μαύρο σκόρδο και pecorino Romano ή τη φρέσκια σφυρίδα, ψητή σε μαντέμι με μυρωδικά. Πλούσια είναι και η λίστα των κοκτέιλ.

Αρχαίος κυκλαδίτικος πολιτισμός και σύγχρονη κουζίνα

Το φως που φιλτράρεται μέσα από το ανάλαφρο στέγαστρο-γλυπτό του αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη και από τα τροπικά φυτά κάνει το μοντέρνο καφέ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης ιδιαίτερα ελκυστικό στα μάτια όσων έρχονται εδώ για τη συλλογή έργων του αρχαίου αιγαιοπελαγίτικου πολιτισμού αλλά και όσων ψάχνουν ένα ήρεμο σημείο συνάντησης στη φασαρία του κέντρου. Η συρόμενη, διάφανη οροφή που ανοίγει αφήνει τον αέρα να διαχέεται έτσι ώστε, όσο απολαμβάνεις εκεί καλοφτιαγμένο brunch ή μεσημεριανό, να νιώθεις πως βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο. Δοκίμασε τα τηγανητά αυγά με κατίκι Δομοκού, ντομάτα, κρίταμο και κάπαρη που σερβίρονται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί αργής ωρίμανσης, σωστά μαγειρεμένα scrambled eggs ή αυγά ποσέ με αβοκάτο, τσίλι, lime, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Στο ανανεωμένο μενού θα βρεις ωραία σάντουιτς, πίτες με ζυμωτό φύλλο, ελαφριά γεύματα όπως τη λακέρδα με φακές λευκό ταραμά και σταμναγκάθι αλλά και πιο χορταστικά πιάτα -από ψάρι ημέρας με χόρτα μέχρι χειροποίητες ραβιόλες με σάλτσα ψητής πιπεριάς και σκοτύρι Ίου. Ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών συνοδεύουν τα γεύματα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή