Το «μπλε τυρί» της Τήνου είναι για όσους το πρωτοδοκιμάζουν μια μικρή αποκάλυψη. Έχει ώριμη, γινωμένη γεύση και ανάλογα με την ωρίμασή του αποχρώσεις από κίτρινη ώχρα και πορτοκαλί μέχρι μπλε, πράσινο και σκούρο κόκκινο.
Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται κολοκύθα κάλυκας, μη βρώσιμη, καθώς δεν έχει σχεδόν καθόλου ψίχα, με χρήση κυρίως διακοσμητική, που από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούνταν και ως σκεύος μεταφοράς υγρών και τροφίμων.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο