Baked Alaska: Μα, ποιος το σκέφτηκε να ψήσει παγωτό μέσα σε μαρέγκα;

Baked Alaska: Μα, ποιος το σκέφτηκε να ψήσει παγωτό μέσα σε μαρέγκα;

Διαβάστε την παράξενη ιστορία της baked Alaska, ενός γλυκού που γεννήθηκε από την εξής απορία: Γίνεται να ψηθεί το παγωτό χωρίς να λιώσει;

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστήμη δεν σηκώνει πάντα τα χέρια ψηλά. Τουλάχιστον όχι στην περίπτωση της baked Αλάσκα, ενός γλυκού που γεννήθηκε έπειτα από παρατηρήσεις και πειράματα του εφευρέτη σερ Benjamin Thomson, γνωστού και ως κόμη του Ράμφορντ, ο όποιος έζησε στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού πολέμου της Ανεξαρτησίας εργαζόταν για τον βρετανικό στρατό ως κατάσκοπος και, μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη, ανταμείφθηκε με έμμισθη θέση. Τυπικά είχε το βαθμό του αντισυνταγματάρχη αλλά ουσιαστικά περνούσε τον χρόνο του κάνοντας πειράματα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή