Το άγνωστο αυγοτάραχο της Κέρκυρας

Το άγνωστο αυγοτάραχο της Κέρκυρας

Aυγοτάραχο δεν έχει μόνο το Μεσολόγγι. Το ελληνικό χαβιάρι φτιάχνεται και στην Κέρκυρα στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων και είναι βασιλικός μεζές με βαθιά ιωδιούχα γεύση.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγα χρόνια δοκίμασα αυτό το σπιτικό που ετοιμάζουν οι γυναίκες των ψαράδων στον κόλπο της Καλλονής στη Λέσβο, και εφέτος γεύτηκα ένα έξοχο στις όχθες της λιμνοθάλασσας Κορισσίων στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας. Στα μέρη αυτά που κολυμπά ο θηλυκός κέφαλος, η μπάφα δηλαδή, το έχουν συνήθειο να παστώνουν τα αυγά της στην εποχή τους.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή