Φάγαμε στην παλιότερη ενοτέκα της Ρώμης και κλέψαμε δύο συνταγές της

Φάγαμε στην παλιότερη ενοτέκα της Ρώμης και κλέψαμε δύο συνταγές της

Στην Antica Enoteca του 1720, το παλαιότερο οινοπωλείο της Ρώμης, μάθαμε να φτιάχνουμε την περίφημη σαλτιμπόκα αλά ρομάνα και μπρουσκέτες με αντσούγιες και κολοκυθανθούς.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λειτουργεί από το 1720 και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι το παλαιότερο οινοπωλείο στην καρδιά της πόλης, στη Via della Croce. Κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα εκεί πωλούνταν λάδι, κάρβουνο, αλάτι και χύμα και εμφιαλωμένο κρασί. Το εσωτερικό του μαγαζιού, που στις μέρες μας λειτουργεί ως ενοτέκα από την οικογένεια της Γκρέτα Μερκούρη, ξαδέρφης της ελληνοϊταλίδας ηθοποιού και μοντέλου Δωροθέας Μερκούρη, διατηρεί την πατίνα του, και στον εσωτερικό του χώρο μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αλφρέσκο στους τοίχους, τα αυθεντικά πατώματα σκακιέρες, τα σκαλιστά μαρμάρινα τραπέζια και μια παμπάλαια λεκάνη από μάρμαρο Καρράρα, όπου κάποτε φυλάσσονταν οι αμφορείς και σήμερα τα διαλεχτά κρασιά της ενοτέκα.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή