Στο καλαίσθητο μικροσύμπαν του Minu
Καφές και φαγητό διασταυρώνονται με φυτά εσωτερικού χώρου, νταζαϊνάτα μικροαντικείμενα, περιοδικά κι έργα τέχνης στον πολύστροφο χώρο της οδού Σαρρή που πήρε το όνομά του από τη λατινική λέξη «minutiae», που σημαίνει «μικρολεπτομέρειες». Διαλέγεις τη γωνιά σου –το τραπεζάκι μπροστά, το σαλονάκι παραμέσα, το περβάζι απεναντί του, την αυλή, το πατάρι– και συνδυάζεις τον καφέ σου ή ένα smoothie με μια ομελέτα με ασπράδια, σπανάκι και φέτα, ένα French toast, ένα katsu sandwich με ιβηρικό χοιρινό, ένα σάντουιτς με τραγανό ψωμί ολικής άλεσης με σολομό, ψιλοκομμένο παντζάρι και σαλατικά, δροσερό αγγουράκι, λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο –στάξτε του και λίγο λάιμ, γίνεται ακόμη πιο ωραίο-, ένα bao bun με τραγανό κοτόπουλo ή με μανιτάρια, μάφιν, κέικ, τάρτες. Χαλαρό, καλαίσθητο, νόστιμο (το μενού έχει επιμεληθεί ο Αθηναγόρας Κωστάκος), το Minu έχει ωραία vibes. Και μια που ό,τι βλέπεις τριγύρω είναι προς πώληση, μπορεί να φύγεις κρατώντας μια αλοκάσια ή μια καράφα της Normann Copenhagen. A.Σ.
Σαρρή 50, Ψυρρή, Τ/210-32.32.022
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr