Παγκράτι: 5 νέα στέκια στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου

Παγκράτι: 5 νέα στέκια στην πιο ζωντανή γειτονιά του κέντρου

Κοκτέιλ, σάντουιτς, brunch ή γλυκό; Κάνουμε βόλτα στα νέα μαγαζιά του Παγκρατίου και δοκιμάζουμε απ’ όλα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σάντουιτς στο Borghese

Το καινούργιο σαντουιτσάδικο (και μίνι ντελικατέσεν και σπριτσερία) είναι μια καλή στάση για πρωινό στο χέρι. Σε δυο φέτες ωραίου, προζυμένιου ψωμιού κλείνει ποιοτικά τυριά και αλλαντικά -κυρίως ιταλικής προέλευσης- από porchetta και προσούτο San Daniele μέχρι μπολονέζικη μορταδέλα με φυστίκι. Στον κατάλογο θα βρείτε περίπου είκοσι διαφορετικούς συνδυασμούς όπως το πικάντικο BLT με πανσέτα, ρέλις από ντομάτα και τσίλι ή εκείνο με το κατσικίσιο τυρί, κομποτέ πράσινου μήλου και φιλέ αμυγδάλου. Αγαπημένη επιλογή αυτή την εποχή το σάντουιτς με γλυκιά, κρεμώδη γκοργκοντζόλα, φρέσκα σύκα, ρόκα και πικάντικο σαλάμι. Πίκλες, σάλτσες, μαρμελάδες και λοιπά νοστιμευτικά φτιάχνονται στην κουζίνα του Borghese. Στα τραπέζια του πεζοδρομίου μπορείτε να ξαποστάσετε, να φάτε ή να δροσιστείτε με ένα spritz. Για το σπίτι μπορείτε να ψωνίσετε τα τυριά και τα αλλαντικά που χρησιμοποιούν για τα σάντουιτς, όπως και επιλεγμένα ζυμαρικά, σάλτσες, μπισκότα και σνακ ιταλικής παραγωγής.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, Τ/210-72.50.511

Στο Blind Spot για καφέ και brunch

Κουρείο πάνω, μπραντσάδικο κάτω. Το Blind Spot που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες ψηλά στην Ευφράνορος συνδυάζει αυτές τις δύο ετερόκλητες λειτουργίες σε έναν ωραίο, φωτεινό χώρο με φυτά και μεγάλα ξύλινα τραπέζια. Ο καφές που σερβίρουν έρχεται από τους Έλληνες roasters της Area 51 ενώ το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αφράτα cinnamon rolls, scrambled eggs και τυρί mimolette πάνω σε ψωμί dinkel, sando (σάντουιτς) με προσούτο, παρμεζάνα και τσάτνεϊ αχλάδι αλλά και σαλάτες-γεύματα.

Ευφράνορος 22, Παγκράτι, Τ/213-04.62.411

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή