Σουτζουκάκια σμυρναίικα με ελιές

Σουτζουκάκια με μοσχαρίσιο κιμά, κόκκινο κρασί, κύμινο και κόκκινη σάλτσα με ελιές και πιπεριά. Αρώματα ανατολής στο πιάτο μας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σάλτσα

Για να φτιάξουμε σουτζουκάκια σμυρναίικα με ελιές, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες με 1 φλιτζάνι νερό.

Μόλις το υγρό πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη ζάχαρη, την πιπεριά, αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα, με ξεσκέπαστο σκεύος, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να μελώσει.

Για τα Σουτζουκάκια (προετοιμασία)

Αν χρησιμοποιήσουμε σπόρους κύμινου, τους βάζουμε σε ένα τηγανάκι και τους καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λάδι, ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνουν λίγο (προσοχή μην καούν) και να σκορπίσουν το άρωμά τους, για περίπου 2 – 3 λεπτά.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους κοπανίζουμε στο γουδί, να γίνουν σκόνη.

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT