Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε Χριστόψαρο με χόρτα στον φούρνο:
Για το ψάρι:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, τα 8 γρ. από το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το χριστόψαρο στο ταψί και το αλατίζουμε από όλες τις μεριές με το υπόλοιπο αλάτι. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο, γυρίζουμε το ψάρι προσεκτικά από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο