Χριστόψαρο με χόρτα στον φούρνο του Λευτέρη Λαζάρου

Χριστόψαρο με χόρτα στον φούρνο του Λευτέρη Λαζάρου

Ένα θαλασσινό πιάτο φινετσάτο, πρωτότυπο, εύκολο, ταμάμ για ψαροφαγικό κάλεσμα στο σπίτι

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε Χριστόψαρο με χόρτα στον φούρνο:

Για το ψάρι:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, τα 8 γρ. από το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λάιμ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το χριστόψαρο στο ταψί και το αλατίζουμε από όλες τις μεριές με το υπόλοιπο αλάτι. Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Το βγάζουμε για λίγο από τον φούρνο, γυρίζουμε το ψάρι προσεκτικά από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή