Πουπέκι παραδοσιακό (γαλατόπιτα από τα Μεσόγεια)

Πουπέκι παραδοσιακό (γαλατόπιτα από τα Μεσόγεια)

Έχετε δοκιμάσει το πουπέκι; Είναι η εμβληματική γαλατόπιτα της Αττικής, με βάση από σπιτικά φύλλα και σιμιγδαλένια, γαλατένια κρέμα. Καλύτερη και από κρεμ μπριλέ! Θα βρείτε ακόμα πολλές παραδοσιακές συνταγές στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου στις 11/9 με την Καθημερινή της Κυριακής.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άννα Μαργώνη, Σαρακατσάνα με καταγωγή από τα Πετρίλια Καρδίτσας, έχει τα κονάκια της στο Ελαιοχώρι κοντά στο Λαύριο. Σηκώθηκε αξημέρωτα, άρμεξε τις προβατίνες της και με το παχύ γάλα τους, άβραστο μάλιστα, μας ετοίμασε μια τάψα θεόρατη με πουπέκι, τη μεσογείτικη γαλατόπιτα με τη σαρακατσάνικη καταγωγή και το αρβανίτικο όνομα. «Πουπέκι» θα πει «χωρίς καπάκι, ξεσκέπαστη», γιατί είναι μια πίτα με φύλλο μόνο στην κάτω πλευρά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή