Η Άννα Μαργώνη, Σαρακατσάνα με καταγωγή από τα Πετρίλια Καρδίτσας, έχει τα κονάκια της στο Ελαιοχώρι κοντά στο Λαύριο. Σηκώθηκε αξημέρωτα, άρμεξε τις προβατίνες της και με το παχύ γάλα τους, άβραστο μάλιστα, μας ετοίμασε μια τάψα θεόρατη με πουπέκι, τη μεσογείτικη γαλατόπιτα με τη σαρακατσάνικη καταγωγή και το αρβανίτικο όνομα. «Πουπέκι» θα πει «χωρίς καπάκι, ξεσκέπαστη», γιατί είναι μια πίτα με φύλλο μόνο στην κάτω πλευρά.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο